Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δυναμώστε την πίστη και σηκώστε το λάβαρο του Θεού

Δυναμώστε την πίστη και σηκώστε το λάβαρο του Θεού
Συγκεντρωθείτε οι ιερείς και κάνετε έργο Θεού για να επανέλθει η ευλογία
(09/09/2008 12:00)
Η σκληροκαρδία του ανθρώπου έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λυπάται που όλοι βάλθηκαν να χαλάσουν ότι ωραίο τους έδωσε ο Πατέρας μας Παντοκράτωρ. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δοκιμασίες του ουρανού που αποβλέπουν στο συνετισμό και στην αλλαγή προσανατολισμού του ανθρώπου αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο Φαραώ αντιμετώπιζε τις πληγές... Σεισμοί, λιμοί, πόλεμοι, χαλάζι, πλημμύρες, πείνα και το πυρ που κατακαίει τον πλανήτη ερμηνεύονται και εξηγούνται ως φυσικά φαινόμενα τα οποία οφείλονται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου!!! Επ’ ουδενί συσχετίζονται με την παγκόσμια αθλιότητα που κάνει τον Θεό να μας σιχένετε, όπως αναφέρει η κυρά Κατερίνα μια σοφή γιαγιά από την Κεφαλλονιά.
Έτσι οι φωτιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και οι ανεμοστρόβιλοι δεν είχαν καμιά σχέση με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πολιτείας να επιτρέψει το γάμο των ανωμάλων (ομοφυλοφίλων). Ούτε σχετίζονται με την ανθρώπινη ασυδοσία που αποβλέπει στην διαφήμιση του άσκοπου πλούτου και της αχαλίνωτης στα πάθη και τα ναρκωτικά ζωής! Ασφαλώς και δεν δύνανται οι καταστροφές να συσχετισθούν με τα ζωώδη απάνθρωπα πρότυπα που πλασάρει το Χόλιγουντ. Κατ’ ανάλογο τρόπο εξηγούνται και οι καταστροφές στο Μεξικό, την Αγγλία, την Κίνα, την Ινδία κ.ο.κ.
Παλαιότερα οι άνθρωποι όταν έβλεπαν τέτοια σκληρά φυσικά φαινόμενα κατανοούσαν πως κάτι πάει στραβά και μετανοούσαν, δηλαδή επέστρεφαν στην οδό του Θεού. Οι Νινευϊτες για παράδειγμα ειδοποιήθηκαν για την επικείμενη καταστροφή της πόλης τους από τον προφήτη Ιωνά και την απέτρεψαν πέφτοντας στα γόνατα... Θα μου πείτε πως τώρα δεν υπάρχουν προφήτες να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους πως πορεύονται λάθος.
Μα καλοί μου άνθρωποι, αυτό πλέον δεν δύναται να αποτελέσει δικαιολογία. Κι αυτό γιατί υπάρχει καταγραμμένος σε όλες τις γλώσσες του κόσμου ο νόμος του τριαδικού και μόνου αληθινού Θεού. Σας ακούω να ψιθυρίζετε και να διαμαρτύρεστε πως κανείς δεν σας δίδαξε το νόμο; Δίκαιο έχετε. Τον νόμο και τη διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που μετατρέπουν τη γη σε Παράδεισο είχαν αρχικά αναλάβει να μεταδώσουν οι άγιοι Απόστολοι και οι διάδοχοι αυτών. Η διδασκαλία μάλιστα του νόμου έχει ως βασική προϋπόθεση την αγιότητα του βίου που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μαλακώνει ακόμη και τις πιο σκληρές καρδιές επαναφέροντάς τες στην χαρά και την παραδείσια ευτυχία.
Και η αγιότητα αυτή του βίου αποτελεί σήμερα το ζητούμενο. Βέβαια ουδέποτε εξέλιπαν από την ανθρώπινη κοινωνία μας οι άγιες μορφές, οι οποίες αποτελούν το κέντρο της πρεσβείας τόσο σ’ αυτή τη ζωή, όσο και στην αιώνια... Και αυτές οι μορφές γίνονται τα δοχεία της χάριτος από όπου εκχυλίζουν ουράνιες ευλογίες. Γίνονται οι πόλοι επικοινωνίας ανθρώπου και Θεού, γίνονται μιμητές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θαυματουργούν όπως Εκείνος αφού στις καρδιές τους ζει το Πνεύμα το Άγιον, ο Παράκλητος. Οι προσευχές τους τότε εισακούονται και το πέπλο προστασίας του Υψίστου απλώνεται ώστε να εξωστρακίζονται τα βέλη του Βελίαρ.
Η αγιότητα του βίου θωρακίζει τον άνθρωπο και ανοίγει διάπλατα το νου στους θησαυρούς του ουρανού. Και όταν ο άνθρωπος γνωρίσει τους θησαυρούς αυτούς τότε η ζωή του αποτελεί έναν διαρκή αγώνα απόκτησής τους. Τότε η θυσία αποτελεί το αποκορύφωμα στην βιοτή του προσανατολισμένου προς την αγιότητα ανθρώπου. Να γιατί οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων δεν δίσταζαν μπροστά στο μαρτύριο, που αποτελούσε τη βάση της μαρτυρίας του Χριστού.
Το μαρτύριο και τη θυσία έχουν καθήκον και υποχρέωση να επιδεικνύουν σήμερα οι ορθόδοξοι Πατέρες μας. Η ευθύνη του είναι μεγάλη γιατί εξ αιτίας αυτών έκλεισαν οι κρουνοί της ευλογίας στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Γιατί είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι ο Πατήρ σ’ αυτό εδώ το μικρό κρατίδιο έδωσε μεγάλη ευλογία. Όμως, τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη. Ο Βελζεβούλ κατάφερε να αποπροσανατολίσει τους Ορθοδόξους Πατέρες. Τους έστρεψε στα εφήμερα και ευτελή, τους μετέτρεψε σε διαχειριστές και λάτρεις του χρήματος. Διέρρηξε τις πύλες των ναών και έβαλε μέσα «βόδια και πόρνες» να χορεύουν στο ιερό θυσιαστήριο ευτελίζοντας και χαλώντας την όμορφη αγία πίστη μας.
Γιατί ως ευτέλεια εκλαμβάνεται η ανάμιξη της πολιτικής με την θρησκεία... Ως ευτέλεια εκλαμβάνεται η σύσταση μοναστηριακών εταιριών με επιδίωξη το εύκολο χρήμα, την καλοπέραση, την φαρισαϊκή ασυδοσία. Ως ευτέλεια εκλαμβάνεται η μετάβαση εκ του μυστηρίου και της αγιότητας στην κοινωνική ανάδειξη και προβολή. Ως ευτέλεια εκλαμβάνεται η ένοχη σιωπή και η ανοχή –αποδοχή του σκανδάλου ως νόμιμη παρανομία! Ως ευτέλεια εκλαμβάνεται η ισοπέδωση και η επίδειξη της αμετανοησίας ακόμη και από υψηλόβαθμους ρασοφόρους.
Μπροστά στο τραγικό φαινόμενο της παγκόσμιας αθλιότητας οι Ορθόδοξοι Πατέρες μας οφείλουν να υψώσουν και πάλι στην Ελλάδα το λάβαρο του τριαδικού Θεού. Οφείλουν να καταστήσουν τον ευλογημένο αυτό τόπο, πόλο αγιότητας από όπου θα ανοίξουν οι αιώνιοι κρουνοί της ευλογίας του Υψίστου για όλον τον κόσμο, γι’ όλον τον πλανήτη.
Διορθωθείτε Ορθόδοξοι Πατέρες και μαζέψτε ότι χαλάσατε για να δει ο τόπος και όλη η γη και πάλι χαρά. Τους διεφθαρμένους ιερείς αμέσως να τους καθαιρέσετε και στη θέση τους να βάλετε ανθρώπους με γνώση θεϊκή. Κάνετε έργο Θεού, διαδώστε ως συνεχιστές των αγίων Αποστόλων το νόμο και τη διδασκαλία του Κυρίου. Γίνετε δοχεία της χάριτος και παραδείγματα αγιότητας. Προσανατολισθείτε εκεί που αναβλύζει ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία γιατί εκεί θα συναντηθείτε με τον Ιησού Χριστό και τον Παράκλητο. Γνωστοποιήστε και διαδώστε ότι το τρένο για τον Παράδεισο θα πάρει αυτούς τους ευσεβείς και τους πιστούς. Το Άγιον Πνεύμα είναι πάντα σε κάθε ταλαιπωρημένο. Κάντε τη θυσία και το μαρτύριο, τρόπο και μαρτυρία Θεού για να αποτρέψετε όπως ο Ιωνάς στη Νινευή την επικείμενη οργή του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Γένοιτο!
Ένας Δούλος Κυρίου

Συντάκτης: Ένας Δούλος Κυρίου
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου